Demevius pakt eerste zege in Haspengouw

Michel

Het was afgelopen weekend Ghislain de Mévius die zijn eerste overwinning pakte in het Belgische Rallykampioenschap.

Spannend tot op het einde

De 31-jarige Waal won de Rally van Haspengouw na een ijzingwekkend slot. Kris Princen strandde op de tweede plaats na een lekke band op de laatste proef.

Minimale achterstand

Met nog maar vier klassementsproeven te gaan had Ghislain de Mévius in zijn Skoda R5 één tiende achterstand op Citroën rijder Kris Princen (Citroën). Het leek bezegeld en Princen stevende af op een zesde zege van deze rally in Landen. Maar toch ging het mis voor de sympathieke Limburger. Princen reed lek en liet daardoor 30 seconden liggen en de zege ging naar de jonge Mévius.

Haspengouw rally 2020. Copyright Rallytalk

Meer lekke banden

Princen leek door de halve minuut tijdverlies door de lekke band ook nog een podiumplek te verliezen. Maar ook Adrian Fernémont (Skoda) en revelatie William Wagner (Citroën) reden op de laatste snelheidsproef lek. Princen redde zo zijn tweede plaats, op 25.3 seconden van de winnaar. Fernémont mocht alsnog mee het podium op, op 1min19. 

Munster

Grégoire Munster (Hyundai) besloot ei zo na op het podium bij zijn debuut voor Hyundai. Hij strandde na een vlekkeloze wedstrijd op amper twee tellen van Fernémont. Vincent Verschueren (VW) rondde de top vijf af op ruim anderhalve minuut. William Wagner viel naar plaats zes terug. Guillaume de Mévius (Citroën) die eerder al veel tijd verloor door twee lekke banden eindigde toch nog zevende voor de Mitsubishi WRC van Chris Van Woensel. Jonas Langenakens (Mitsubishi) en Tuur Vanden Abeele (Ford) maakte de top tien compleet.

Spa

Het BRC gaat binnen twee weken al verder, dan hebben de rijders een afspraak in de Ardennen met de Spa Rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Shortrally van Moorslede uitverkocht

Terwijl er in Nederland gebedeld moet worden om een paar deelnemers aan de start te krijgen van een shortrally, raken ze in België gewoon uitverkocht. 140 deelnemers Nu het aantal van 140 ingeschreven deelnemers is bereikt, is de Short Rally van Moorslede uitverkocht. Deelnemers die zich nu nog inschrijven komen op […]
Short Rally Moorslede

Ook interessant

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com