Dit weekend Legend Boucles à Bastogne

Michel

Liefhebbers van historische snelheidsrally’s reizen dit weekend af naar de Belgische Ardennen. Er staat een flink en zwaar programma gepland met een uitzinnig deelnemersveld.

Pierre Delettre

Binnen de Royal Automobile Club van Spa houdt men van uitdagingen en van weddenschappen. In 2006 besloot Pierre Delettre om de Boucles de Spa om te vormen tot de Legend Boucles de Spa, waarbij hij meesterlijk voorzag dat de sportevenementen voorbehouden aan oude wagens, die synoniem waren voor spektakel en gezelligheid, steeds belangrijker zouden worden.

Bastogne

Negen jaar later volgde de exodus naar het hart van de provincie Luxemburg en de Belgische Ardennen, voor wat de Legend Boucles @ Bastogne zouden worden. Opnieuw was het een schot in de roos. Het kleine wereldje van de rally ontdekte een speelterrein dat uniek was in zijn genre, om niet te zeggen uitzonderlijk…

Ode aan oude wagens

De Legend Boucles @ Bastogne zijn een evenement dat het kader van een rally in de autosport ver overschrijdt. Het is een ware ode aan de oude wagens die vanaf vrijdagavond een immense massa verzamelt in het hart van Bastogne voor een handtekeningensessie. Het is een waar trefpunt geworden van de fans. Daarna worden de 300 deelnemende wagens uitgestald op de voornaamste verkeersader van de stad! Een uniek gegeven!

Zaterdag

De zaterdag wordt verdeeld over de klassementsproeven gelegen in de provincies Luik en Luxemburg. Zondag treden de Legend Boucles @ Bastogne dan nog een andere dimensie binnen met een serie aan trajecten die uitgestippeld worden… midden de Luxemburgse bossen.

Een parcours dat uniek is in zijn genre… en dat niet enkel in België! Dat alles dankzij een proef van meer dan 40 kilometer! Wie doet beter?

Mikko Hirvonen

Na de overwinning van de Fin Mikko Hirvonen in februari 2019, gaan de internationale concurrenten zich nog meer verdringen op 31, 1 en 2 februari 2020. Het wordt gegarandeerd een nieuwe gemotoriseerde “Slag om de Ardennen” voor wagens uit vroegere tijden, die verdeeld worden in de categorieën ‘Legend’, ‘Challenger’ en ‘Classic’. En u, u komt toch ook naar dit feest?

Mikko Hirvonen in 2019

Ontmoet je idolen

Het is een traditie, de grootste sterren van de rally geven afspraak daags voor de rally, op vrijdag 31 januari om 18u onder de tent in het hart van Bastogne voor Een ontmoeting met de fans. Posters en foto’s worden er van een handtekening voorzien, een niet te missen kans om de helden van de Legende te ontmoeten.

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Extra theoriecursus bij Heuvel Motorsport

Rallylicentie halen?Dat kan bij Van den Heuvel Motorsport Vanwege de grote interesse voor het theorie gedeelte van de Rallycursus organiseert Van den Heuvel Motorsport nóg een theoriecursus in februari 2020. Datums De theorieavonden zijn gepland op maandag 17 februari en op woensdag 19 februari 2020 bij Van den Heuvel Motorsport, […]
Heuvel Motorsport
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com