Ford Fiesta R1

In het komende jaar is M-Sport van plan om samen met Armin Schwarz in Duitsland een Ford Fiesta R1 Trophy te bouwen. De winnaar wint een inzending voor het Junior Wereldkampioenschap.

Samenwerking met M-Sport

Armin Schwarz speelt al geruime tijd met het idee van een Duitse Ford Fiesta R1-trofee. Nu lijkt hij dit plan in de praktijk te kunnen brengen, want in samenwerking met M-Sport komt er volgend jaar een nieuwe cup dus in Duitsland.

De respons op de Fiesta-testdag in de Area39 was geweldig en het was duidelijk dat Schwarz en zijn collega’s voldoende potentiële Trophy-kandidaten konden aanspreken om het vereiste aantal deelnemers te bereiken.

Hogere klasse

Zoals in sommige andere landen, zal de serie dienen om talenten voor te bereiden op hogere taken, dus het is niet verwonderlijk dat de winnaar van de Duitse Ford Fiesta R1 Trophy een Junior World Cup-pakket stapt voor het seizoen 2021.

“Op dit moment praten we met potentiële rijders en partners zodat we de serie kunnen implementeren. Ik kijk ernaar uit om meer details aan het begin van het nieuwe jaar aan te kondigen “, aldus Maciej Woda, hoofd van M-Sport Poland, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de Fiesta R1- en R2-modellen.