Colin

Jimmy McRae zal op zaterdag 20 juni starten tijdens de Castle Combe Rallyday met de alom bekende Subaru Impreza 555.

Prodrive

Deze speciale hereniging zal een uitgebreide Prodrive-betrokkenheid bij de jaarlijkse rallyshow op het racecircuit van Wiltshire brengen. Zes beroemde auto’s van de stal uit Banbury omvatten de Safari Rally-winnende Impreza WRC99 van Richard Burns.

Colin

McRae zal de Impreza 555 rijden die in 1996 door Colin werd gebruikt en het is een van de meest historische Subarus die er is.

‘N1 WRC’ is de auto die Colin McRae gebruikte voor zijn laatste overwinning in een Impreza 555 op de Catalunya Rally in ’96. Vanaf ’97 heeft Subaru zijn aandacht verlegd naar World Rally Car-versies van de Impreza.

Vijfvoudig Britse Rally-kampioen Jimmy is een reguliere Rallyday en zal een belangrijk onderdeel zijn van de viering van dit jaar ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Colin’s ’95 World Rally Championship-titel.

Prodrive-voorzitter David Richards zei: “Het is geweldig om te zien hoe Rallyday trouw is gebleven aan zijn wortels en in de afgelopen twee decennia is uitgegroeid tot de grootste jaarlijkse viering van rallysport in dit land.

“We brengen enkele van onze meest iconische rallyauto’s uit de afgelopen 35 jaar en ik weet zeker dat ze in zeer goed gezelschap zullen zijn.”

De andere Prodrive-auto’s op Castle Combe zijn onder meer de ’84 Porsche 911 SCRS gebruikt door Saeed Al-Hajri in het Middle East Rally Championship, de ’86 MG Metro 6R4 aangedreven door Jimmy McRae in het ’86 British Open Championship en de ’11 Mini John Cooper Works aangedreven door Dani Sordo op Rally GB.

De identiteit van de zesde auto wordt verborgen gehouden door Prodrive, maar er wordt gezegd dat het iets heel speciaals is voor Rallyday-fans.