Kalle Rovanpera crasht op SS1

Michel

 Wereldkampioenschapsleider Kalle Rovanpera crashte tijdens de Rally van Kroatië voordat hij de openingsetappe op vrijdag kon voltooien. Meteen op SS1 ging hij hard van de weg.

Eerste stage

De Toyota-coureur ging van de weg af na 5,4 km van de eerste etappe van 6,9 km van Rude naar Plesivica, de kortste van het evenement dat zijn debuut maakt op de kampioenschapskalender. De asfaltrally in Zagreb is de derde ronde van het kampioenschap met de 20-jarige Rovanpera als jongste leider ooit.

De beschadigde auto van Rovanpera

Ongedeerd

De Fin en bijrijder Jonne Halttunen waren gelukkig ongedeerd na het ongeval, dat was duidelijk te zien op de onboardbeeld. Hier zien we hoe de Toyota die van de weg schoot en tussen bomen terechtkwam. Beiden kwamen met de schrik vrij.

Starten op zaterdag

Rovanpera kan zaterdag mogelijk opnieuw deelnemen aan het evenement, met de mogelijkheid om op zijn minst punten te scoren in de laatste power-stage op zondag.

Rovanpera verklaart: “Het spijt me echt voor het team, dit was mijn fout en ik zal hiervan leren. Monteurs zullen de auto controleren zodra we hem weer in gebruik nemen om te zien of de auto voor morgen gerepareerd kan worden”, zei de coureur op Twitter. “Ik ben super geïrriteerd, de hele openingsfase was superglad en we hadden veel onderstuur. Ik probeerde de auto nog te redden, maar in deze snelle bocht naar rechts verdween alle grip van het ene op het andere moment. Onderstuurd vlogen we van de berg zo de bomen in.”

Voorsprong

Rovanpera, zoon van voormalig WRC-coureur Harri, had een voorsprong van vier punten in het kampioenschap op Hyundai’s Belg Thierry Neuville na de Arctic Rally in februari. Diezelfde Neuville leidde in Kroatië na vier proeven.

later meer

Video

Vanuit verschillende standpunten zien we de crash van Rovanpera:

Rovanpera crash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Sébastien Loeb mogelijk naar M-Sport

De negenvoudig Wereldkampioen Rally Sébastien Loeb heeft aangegeven dat hij mogelijk openstaat voor aanbiedingen voor een terugkeer in het Wereldkampioenschap Rally – waarbij de Fransman luistert naar een telefoontje van Cockermouth. Hyundai Loeb sloot een tweejarige deal af met Hyundai Motorsport door vorig jaar Rally Turkije op het podium te […]
Door Harpagornis - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58341106
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com