Keert Subaru terug in het WRC?

Michel

Als er één fabrikant ontbreekt in het WRC, dan is het wel Subaru. Projecten zitten in de dozen bij de Japanse fabrikant … ze hoeven ze er alleen maar uit te halen.

Een mythe

De blauwe wagen met de gouden wielen, Subaru Impreza 555, is een mythe in de rally, die niet onder doet voor legendarische wagens zoals de Peugeot 205 T16, Lancia Stratos, Audi Quattro.

WRC 2022, hoop op Subaru?

Als rallyfans hopen op de terugkeer van Subaru naar het WRC, dan staan ​​ze niet alleen. Akio Toyoda, de baas van Toyota, vroeg Subaru zelf snel terug te keren naar het WRC om hen te komen uitdagen. Dit is des te serieuzer en aannemelijker omdat de WRC het DNA is van de Subaru die in 4WD op de markt wordt gebracht, de wereldrally is de best mogelijke showcase.

Nog steeds geschikt

De iconische Impreza die nog steeds wordt geproduceerd, is niet langer geschikt en groot genoeg om de concurrentie in WRC het hoofd te bieden. De beroemde 4-cilinder Boxer is niet meegegroeid met de tijd en zijn wedstrijdversie die beschikbaar is voor rally’s aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zou niet kunnen concurreren met Toyota of Hyundai.

Kleiner model

Maar de fabrikant die Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) en Petter Solberg (2003) als wereldkampioenen bracht, overwoog een compact model ter grootte van de Yaris of i20 te ontwikkelen om een ​​terugkeer naar de WRC mogelijk te maken. Geruchten begin 2019 hebben zelfs een programma aangekondigd dat klaar is voor 2020, maar tot op heden is er geen andere bron die dit kan bevestigen. De technische en sportieve voorschriften die vanaf 2022 van kracht zullen zijn, kunnen Subaru echter aanmoedigen om terug te keren …

Chassis

Het chassis kan vanaf 2020 inderdaad worden gebaseerd op het productiemodel of op een buisvormige structuur, maar in beide gevallen voldoet het aan de huidige maatrichtlijnen, met een schaalsysteem waarmee fabrikanten hun auto kunnen aanpassen rallyauto’s van verschillende modellen.

Deuren gaan open

Dit zou de deur kunnen openen naar een terugkeer van Subaru, een dergelijk programma kan het bedrijf er toe doen bewegen terug te keren op de paden van het wereldkampioenschap. Dat zou een gigantische opsteker zijn voor de verkoopcijfers van het merk met de vijf sterren, want sinds het verlaten van de WRC is de omzet in Europa dramatisch gedaald.
Een dergelijke opzet zou financieel interessanter zijn dan een ​​stadsauto te ontwikkelen om deze om te bouwen naar de WRC. De tweede reden zou ook de nieuwe Subaru e-Boxer-technologie kunnen promoten, de thermische motor die met de elektrische wordt geassocieerd en die een hybride oplossing biedt, die de WRC’s van 2022 ook zullen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Een GoPro voor spectaculaire beelden

Onboard beelden doen het altijd goed bij de sponsors en fans. Bovendien kan je aan de hand van de beelden nog wel eens wat leren. Maar waar plaats je ze? Verschillende locaties Er zijn verschillende locaties op een rallyauto die ideaal zijn voor een GoPro-mount. In dit artikel bespreken we 5 […]
GoPro
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com