SLK

Er verdwijnen steeds meer SLK’s uit het straatbeeld om een tweede leven op het circuit te beginnen, maar binnenkort gaan de compacte roadsters van Mercedes-Benz hun competitielusten ook op het openbare asfalt botvieren: ze krijgen eindelijk hun eigen klasse in de rallysport.

Circuit

Intussen blijft de SLK Cup in de racerij expanderen en kunnen we wederom twee nieuwe deelnemers portretteren.

Na jaren hopen en zijn plannen aankaarten bij de KNAF kan Nico Biesheuvel van Biesheuvel Autosport zijn geluk niet op. “Eigenlijk werd de SLK Cup geboren als een idee voor de rallysport, maar de technisch commissarissen van de KNAF gaven geen toestemming om de auto’s daar te laten rijden, omdat ze in de categorie ‘GT’ zouden vallen.

Voor ons een grote teleurstelling, daarom verlegden we onze aandacht naar het circuit en introduceerden de klasse daar. Wat dat teweeg heeft gebracht, laat weinig aan de verbeelding over: inmiddels zijn er bijna vijftig SLK gebouwd en zie je er gemiddeld zo’n dertig met elkaar in gevecht tijdens de wedstrijden.

Toch de rallysport

Tegelijkertijd bleef het idee van een cup in de rally met deze Mercedessen door mijn hoofd spoken. Bij BSR-voorzitter Bart Luijbregts vond ik een luisterend oor, maar er moest reglementair wel het een en ander aangepast worden voor het zover kwam. Tot mijn vreugde kan ik nu melden dat we dat stadium bereikt hebben en dat de Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor met een door de KNAF afgegeven wagenpaspoort in 2019 op de rallypaden mag verschijnen, waarbij minimaal drie exemplaren nodig zullen zijn om een cup te vormen.

Geen probleem

Het lijkt me geen enkel probleem om die bij elkaar te krijgen, gezien het succes van de circuitserie. De auto’s beschikken straks over een rallykit, inclusief een grotere set remmen en intercooler, speciale schokdempers en een sperdifferentieel. Binnenkort organiseren we een informatieavond, maar geïnteresseerden kunnen ons alvast contacteren via info@slkcup.nl.”

Meer informatie kan je vinden op www.slkcup.nl