Opel E Corse

Dit jaar wordt de gloednieuwe Opel E-Corsa gelanceerd als rallyauto. Achter de ontwikkeling zit Opel Motorsport, die de auto volledig elektrisch aangedreven maakte. De E-Corsa zal de Opel Adam Cup vervangen

’s werelds eerste.

Deze serie wordt ’s werelds eerste elektrisch aangedreven rallyklasse. Inmiddels groeit de belangstelling al en degenen die in de onderneming springen, kunnen grote bekendheid in de media verwachten bij het besturen van’ s werelds eerste elektrisch aangedreven rallyauto in een serie die door de fabriek wordt ondersteund.

Holzer Motorsport

Opel Motorsport bevestigt dat ze de samenwerking met Holzer Motorsport , die eerder de Opel Adam Cup exploiteerde, voortzetten en uitbreiden . Holzer blijft de nieuwe serie runnen en zal tijdens het seizoen assisteren met technische ondersteuning.

Ook Michelin

Tegelijkertijd kondigde Opel aan dat Michelin de officiële bandenpartner is voor de ADAC Opel-E Rally Cup wanneer deze begint op 21-22 augustus tijdens de Rallye in Saarland-Palts . Het seizoen gaat dan verder tot 2021 waar zes rondes worden gehouden voordat een eerste winnaar van deze elektrische serie wordt gekroond.

” De voortzetting van onze meer dan 20-jarige samenwerking met Holzer Motorsport verbetert de ADAC Opel e-Rally Cup verder “, zegt Jörg Schrott , directeur van Opel Motorsport.

“ Günther Holzer en zijn team zijn sinds 2013 een betrouwbare en zeer competente partner voor de teams in de ADAC Opel Rally Cup. Dit geldt ook voor Michelin. Na de succesvolle samenwerking in de ADAC Opel Rally Cup, zullen de bandenprofessionals nu ook alle Corsa e Rally-teams uitrusten. ”

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de auto gaat verder en Opel Motorsport zal verdere tests uitvoeren op haar eigen testfaciliteit, rijdend op “echte” rallywegen die van nut zijn voor de verdere ontwikkeling en testactiviteiten. Voor het seizoen worden ook twee testdagen verwacht voor geregistreerde equipes.