Rally van Wallonië uitgesteld

Michel

De organisatie van de Rallye de Wallonie heeft de wedstrijd definitief uitgesteld naar 8 t/m 10 oktober. Het evenement stond aanvankelijk gepland als openingsronde van het (Belgische) BRC eind april.

Lerson spreekt

Gezien de huidige situatie van de coronacrisis was deze beslissing ”onvermijdelijk” volgens Etienne Lerson, voorzitter van de Automobile Club Namur. “Het was ondenkbaar dat de rally onder goede hygiënische en veiligheidsomstandigheden zou kunnen worden georganiseerd, terwijl het sportieve en populaire aspect, dat ons nauw aan het hart ligt, behouden zou blijven.” Zo laat Lerson weten aan de fans.

Verplaatsen

Er was maar één mogelijke datum om de 37e editie van de Waalse rally naar te verplaatsen en dat was 8-10 oktober. Lerson: “We moesten rekening houden met de data van de andere BRC- en ASAF-rally’s, want er is een veelvoud aan evenementen in het tweede deel van het seizoen, de wensen van de promotor en de RACB maar ook de andere evenementen die in de regio plaatsvinden en deze datum was de enige optie.”

Nederland en België

Helaas valt nu de Rallye de Wallonie in hetzelfde weekend als de ELE Rally in Nederland. Daarnaast zitten er nu slechts 5 dagen tussen de Rally van Wallonië en de Sezoensrally. Dit is besproken tussen de organisatoren uit Bocholt en Namen, echter bleek er geen andere optie mogelijk. Voor de deelnemers een zeer korte tijd waarin na een crash in de ene het onmogelijk zal blijken te starten in de volgende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Kalle Rovanpera crasht op SS1

 Wereldkampioenschapsleider Kalle Rovanpera crashte tijdens de Rally van Kroatië voordat hij de openingsetappe op vrijdag kon voltooien. Meteen op SS1 ging hij hard van de weg. Eerste stage De Toyota-coureur ging van de weg af na 5,4 km van de eerste etappe van 6,9 km van Rude naar Plesivica, de […]
Rovanpera
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com