Sébastien Loeb mogelijk naar M-Sport

Michel

De negenvoudig Wereldkampioen Rally Sébastien Loeb heeft aangegeven dat hij mogelijk openstaat voor aanbiedingen voor een terugkeer in het Wereldkampioenschap Rally – waarbij de Fransman luistert naar een telefoontje van Cockermouth.

Hyundai

Loeb sloot een tweejarige deal af met Hyundai Motorsport door vorig jaar Rally Turkije op het podium te eindigen. Hij zet zich momenteel in voor Prodrive, dat een Dakar Rally-programma omvat en rijdt voor Lewis Hamilton’s X44-team in Extreme E. Een drukke baas dus. En toch blijkt zijn liefde voor de rallysport nog groot en gaat hij een terugkeer zeker niet uit de weg zo blijkt.

Als Malcolm op een dag iemand nodig heeft, niet het hele seizoen of de helft van het seizoen, waarom niet?

SÉBASTIEN LOEB

Er werd gevraagd door de website DirtFish of hij nog steeds geïnteresseerd was in zelf rijden in het WRC. Het antwoord was: “Ik heb er niet over nagedacht. Maar misschien. Ik ben er niet actief mee bezig. Het belangrijkste voor mij dit jaar zijn de Dakar en XE, dit zijn voor mij de twee hoofdprogramma’s. Misschien als iemand me belt, als Malcolm [Wilson, directeur van M-Sport] me vraagt ​​om een ​​rally te rijden en hij me nodig heeft, waarom dan niet?”

Terugkeer

Een mogelijke terugkeer met als eerste wedstrijd de door Loeb’s geliefde Monte Carlo Rally zou worden bemoeilijkt door Dakar, maar Loeb voegde eraan toe: “Het is niet alleen Monte in het seizoen, er zijn ook andere rally’s. Als Malcolm op een dag iemand nodig heeft, niet het hele seizoen of de helft van het seizoen, waarom niet?

“Ik ga niet naar Finland, maar Turkije was vorig jaar goed voor de herinnering.”

Ford Focus

Loeb kwam in 2005 dicht bij het rijden voor Wilson toen hij M-Sport bezocht en een Ford Focus RS WRC04 testte. “De discussie was toen een serieuze, we kwamen aan de orde wat hij nodig had en hoe het zou kunnen werken,” vertelde Wilson aan DirtFish. “Het is leuk om te horen dat hij nog steeds geïnteresseerd is!

“Het is duidelijk dat mijn prioriteit ligt bij het opzetten van de fulltime rijderslijn. Maar dit is zeker iets waar we naar zullen kijken. “Séb is iemand met wie ik altijd contact zou houden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Klassieke aanbod groeit

Rallyauto’s van vroeger. Dat zijn al lang niet meer de olie lekkende, 100 pk sterke Fordjes met hier en daar een beetje roest. Welnee, het historische wagenpark vertegenwoordigt wereldwijd meer geld dan er in het moderne WRC omgaat. Modern Er worden in de historische rallyauto’s moderne en nieuwe technieken toegepast. […]
San Remo Storico
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com