Pepe

De komst van COVID-19, beter bekend als “coronavirus”, verandert alles over de hele wereld, en het heeft ook invloed op de autosportwereld. 

Lokale federaties

De lokale autosportfederaties worden gedwongen om actie te ondernemen in hun competities en vanochtend heeft de Higher Sports Council contact opgenomen met alle nationale federaties en hen aangespoord hun competities achter gesloten deuren te houden. Maar er zijn wedstrijden, zoals rally’s, die deze maatregel niet kunnen volgen en voorlopig zullen doorgaan.

Circuits

Na ontvangst van de verklaring van de CSD, en na de maatregelen die zijn vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid van de Spaanse regering, heeft de Koninklijke Spaanse Automobielfederatie ervoor gekozen om haar eigen verklaring uit te geven waarin de maatregelen worden aangekondigd die zij zullen nemen. 

Zonder publiek

De federatie onder voorzitterschap van Manuel Avignon kreeg de opdracht dat hun wedstrijden achter gesloten deuren plaatsvinden dus zonder publiek. En dat ze dat in alle categorieën op het circuit zullen doen, net zoals het Spaanse kartkampioenschap volgend weekend in Zuera. 

Rally

Maar hoe zit het met de rally’s? Net als heuvelklimwedstrijden worden deze wedstrijden niet gehouden in een beperkte ruimte, zoals een circuit. Precies om die reden zullen er vooralsnog geen annuleringen plaatsvinden. Hoewel de Higher Sports Council wijst op de noodzaak om drukte of drukte te vermijden, iets waarin de organiserende teams en federaties zullen werken. De momenten van “grootste conflict” zijn in feite de ceremonies op het finishpodium, de serviceparken of de uitreiking van prijzen voor deze wedstrijden. 

Kampioenschap

Dit weekend is het Spaanse Rallykampioenschap van start gegaan en het Spaanse Super Rallykampioenschap in Lorca, een rally waarvoor geen uitzonderlijke maatregelen zijn genomen en waar fans, teams en journalisten op normale wijze met elkaar omgaan. Over twee weken vindt ook de starte van het kampioenschap op asfalt plaats met de Rallye de Sierra Morena, een afspraak die voorlopig doorgaat.