Ford hybride

Zowel de FIA ​​als de WRC-fabrikanten Hyundai, M-Sport Ford en Toyota zetten zich volledig in voor de implementatie van de Rally1-hybride voor 2022 en Matton zei dat maatregelen om problemen veroorzaakt door de pandemie tegen te gaan, waren geïmplementeerd.

Mijlpaal

“Het hybride project Rally1 is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de rallysport en onderstreept de toewijding van de FIA ​​aan duurzaamheid en geavanceerde technologie”, zei hij.
“Natuurlijk stuit elk nieuw product dat wordt ontwikkeld, op uitdagingen. Tijdens de huidige testfase is er een sterke samenwerking tussen de FIA, de fabrikanten en onze technische partners. We werken samen om taken te voltooien die synoniem zijn met een dergelijke ontwikkelingscyclus.
“Momenteel voeren we een versneld proces door als gevolg van vertragingen in de levering als gevolg van de Covid-19-pandemie, maar met nog acht maanden te gaan tot de start van het seizoen 2022, zijn we op koers”, voegde hij eraan toe.

Nieuwe technologie

In lijn met het streven van de sport naar nieuwe technologie en duurzame energie, zal de volgende generatie WRC-wagens uit de topcategorie beschikken over een ultramoderne plug-in hybride eenheid, ontwikkeld door Compact Dynamics.

De FIA ​​en de fabrikanten hebben fors geïnvesteerd in het programma. De driejarige overeenkomst omvat een gedeelde bijdrage aan de ontwikkelingskosten van de innovatieve hybride technologie, die een sterke focus zal hebben op duurzaamheid, kostenbeheersing en veiligheid.

Rally1

De categorie Rally1 zal ook belangrijke veiligheidsdoorbraken laten zien met een nieuw ontwerp van de veiligheidskooi, ontwikkeld in samenwerking met de fabrikanten na een grondige analyse en crashtestprogramma. Grootse plannen dus waarbij we het meest uitzien naar de prestaties van de Fords zodat er eindelijk weer eens meer competitie komt dan de huidige tussen Hyundai en Toyota, want ook Subaru schijnt nog met een project bezig te zijn.

Video

Samen met Compact Dynamics zijn enkele van de belangrijkste mijlpalen in het project:

• Ontwerp en prototypefabricage van de hybride units
• Bench-tests van de prototype-units zijn aan de gang
• Initiële units geleverd aan teams voor integratie in hun veiligheidscelontwerpen
• Analyse van assimilatie van turbobenzinemotor met hybride units samen met dynotests
• Geselecteerde privé testen van Rally1 ontwikkelingsauto’s