Bottas weer in een rallyauto

Michel

Arctic Lapland Rally begon gistermiddag op vrijdag 17 januari om 12 uur na de Lord’s Square-ceremonie, waarbij de deelnemers op weg gingen naar de vijfklassementsproeven van vrijdag.

Wereldsterren

Op de startlijst staan ​​wereldsterren Valtteri Bottas en Kalle Rovanperä, die beide met een WRC zijn gestart. De koningsklasse van de rally, meestal R5-auto’s, trok ook een verbluffend aantal concurrenten, met 31 deelnemers op weg naar klasseoverwinning. 

Top Finnen

Natuurlijk zijn er de topnamen in de Finse wedstrijd, zoals Juha Salo, de Arctic Lapland Rally-winnaar van vorig jaar Emil Lindholm en Eerik Pietarinen, de kampioen van het seizoen 2018. Maar ook Niclas Grönholm, die vorig jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd, die vorig seizoen vocht om het Wereldkampioenschap Rallycross te winnen. Een interessante nieuwkomer in de klas is Esa Ruotsalainen, die ook de R5 koorts te pakken heeft,

Breed deelnemersveld

Het deelnemersveld kent talloze verschillende voertuigen zoals de verschillende evolutieversies van de Mitsubishi Lancer, maar Riku Tahko, die terugkeert naar de rally, brengt kleur in de wedstrijd. Tahko gaat de strijd aan met een zeldzame Mini One-racer die vorig seizoen in de R4 / Rally2-klasse is gebouwd. Ville Hautamäki, die vorig jaar tweede eindigde in de wedstrijd na Esa Ruotsalainen, gaat natuurlijk verder, maar de vergelijking tussen Tahko en Hautamäki zal interessant zijn.

Volg de wedstrijd

De wedstrijd is te volgen via de officiële website: http://www.arcticrally.fi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Trafiroad met nieuwe GT3

Het Trafiroad rallyteam start het nieuwe kampioenschap BRC met een gloednieuwe Porsche 991 GT3. Prévot De overstap naar de moderne wagens samen met Co-piloot Stéphan Prévot als vaste navigator. De Porsche wordt geprepareerd door Dekens Porsche. Een mooie aanwinst voor het deelnemersveld. Programma Hier volgt het programma 2020:Rally van HaspengouwTac […]
Trafiroad
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com