Elektrisch rally rijden met Opel

Michel

Opel is de eerste autofabrikant ter wereld die een batterij-elektrische rallyauto voor klantenteams op de markt brengt. Deze is gebaseerd op de gloednieuwe en reeds bestelbare Opel Corsa-e met een WLTP-range van 330 kilometer.

Frankfurt

De elektrische rallyauto van Opel beleeft zijn wereldpremiére op de IAA in Frankfurt (12 tot 22 september 2019). In 2020 starten Opel en de ADAC de ADAC Opel e-Rally Cup, ’s werelds eerste merkencup voor elektrische auto’s. 

ADAC Opel Rallye Cup

Met de nieuwe rallyklasse geven Opel en de ADAC een vervolg aan hun succesvolle samenwerking. Sinds 2013 zijn de ADAC Opel Rallye Cup en het ADAC Opel Rallye Junior Team uitgegroeid tot klinkende namen in de internationale rallywereld. De ADAC Opel Rallye Cup vormt daarbij de perfecte opstapklasse voor ongeveer 100 jonge coureurs uit 18 landen. De snelste rijders laten hun talenten op internationaal niveau zien in het ADAC Opel Junior Rallye team. Juniorrijders van Opel schreven het Europese kampioenschap in 2015, 2016, 2017 én 2018 op hun naam met de Opel ADAM R2. De nieuwe Opel Corsa-e vervangt de ADAM op de rallystages. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht. 

Bron en foto: opel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

WRC kalender 2020

De opname van Japan, 10 jaar nadat het voor het laatst op de WRC-agenda stond, markeert het eerste optreden van Azië in het WRD sindsdien. Safari Rally De toevoeging van Kenia’s iconische Safari Rally, één van de meest legendarische wedstrijden van de rallysport, betekent dat de WRC voor het eerst […]
Hyundai
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com