Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ERC Polen – Rally Silesia 2024 – Rajd Śląska

11 oktober - 13 oktober

Rally Silesia, Polen

FIA World Motor Sport Council Keurt Kalender 2024 European Rally Championship Goed

De FIA World Motor Sport Council (WMSC) heeft de kalender voor het European Rally Championship 2024 goedgekeurd. Voor het eerst in de geschiedenis is Rally Silesia opgenomen in de serie. Dit evenement zal plaatsvinden als de achtste en laatste ronde van het kampioenschap van 11-13 oktober 2024.

Seizoensstart en Hoogtepunten

Het seizoen begint met Rally Hongarije (12-14 april), waarbij de rally wordt gereden op gravelproeven rond de stad Veszprem, ten noorden van het Balatonmeer. Vervolgens staat de Rally Islas Canarias op het programma, gehouden op de gripvolle en kronkelige wegen van Gran Canaria (2-4 mei). Na deze Spaanse asfaltrally volgt de hoge-snelheids gravelactie in de regio Varmland, waar de Royal Rally of Scandinavia plaatsvindt (Zweden, 13-15 juni). De derde en laatste gravelronde is de Rally Estonia (5-7 juli), een evenement dat de afgelopen drie seizoenen FIA WRC-rondes heeft georganiseerd.

Tweede Helft van het Seizoen

De tweede helft van de kalender bestaat uitsluitend uit asfaltrally’s, te beginnen met de Rally di Roma Capitale (26-28 juli), beroemd om de spectaculaire avond superspecial rond het Colosseum in Rome. Ronde zes is het oudste evenement in de serie – de 53e Barum Czech Rally Zlin (16-18 augustus). Daarna volgen twee rally’s die hun debuut maken in de ERC-kalender. De voorlaatste ronde van de serie wordt gehouden in Wales, rond de kustplaats Aberystwyth. Rali Ceredigion (30 augustus – 1 september) markeert de terugkeer van de ERC naar Groot-Brittannië voor het eerst sinds de Circuit of Ireland Rally in 2016.

Met deze spannende toevoegingen en wijzigingen belooft het European Rally Championship 2024 een spectaculair seizoen te worden, vol uitdagende rally’s en schitterende locaties. Bereid je voor op een onvergetelijk jaar in de rallysport!

4o

Gegevens

Begin:
11 oktober
Einde:
13 oktober
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Katowice
Katowice, Polen + Google Maps
Spring naar toolbar