Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hunsrück Rallye 2024 (D)

24 mei - 25 mei

Hunsrück 2024

Hunsrück-Rallye keert terug in het Duitse Rallykampioenschap

De Deutsche Edelsteinstraße wordt naamgever in het jubileumjaar.

Op 24 en 25 mei 2024 vindt de 34e Hunsrück-Rallye plaats in de Nationalparkverbandsgemeinde Herrstein-Rhaunen. Dit evenement wordt georganiseerd door het Sportfahrer-Team Hunsrück e.V. in samenwerking met de AvD, met het rallycentrum op het marktterrein in Veitsrodt. Voor de organisatie betekent dit een terugkeer naar de hoogste klasse van de Duitse rallysport na 24 jaar afwezigheid.

“Jarenlang hebben we deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Rally met de beroemde klassementsproef Panzerplatte op het militaire oefenterrein Baumholder. In 2016 hebben we met een rallysprint de basis gelegd voor een toekomst zonder WK-rally,” aldus rallyleider Kim Oliver Rieth. Na twee rallysprints werd de Hunsrück-Junior-Rallye opgericht als een Rallye 35, waarna de volgende stap volgde met een Rallye 70, die een vaste waarde werd in diverse series en kampioenschappen.

“Na onze rally van vorig jaar benaderde de ADAC ons met de vraag of we ons konden voorstellen om onze rally als sprintwedstrijd in het Duitse Rallykampioenschap (DRM) op te nemen,” zegt een verheugde Wolfgang Huhmann, organisator en voorzitter van het Sportfahrer-Team Hunsrück. “We hebben het idee rustig overwogen, de koppen bij elkaar gestoken en besloten om ervoor te gaan.”

De grootste uitdaging was het vinden van een geschikte datum. “Telkens als we eindelijk een datum hadden gevonden, werden er wijzigingen in de DRM-kalender doorgevoerd, waardoor onze geplande datum niet meer beschikbaar was. Dit betekende dat we steeds opnieuw moesten beginnen, vele nieuwe verzoeken moesten indienen en dat allemaal onder tijdsdruk, omdat de kalender van het seizoen al in 2023 gepresenteerd zou worden. In september 2023 stond de telefoon roodgloeiend en was er een constante stroom van e-mails,” herinnert Huhmann zich.

Met trots kijken we uit naar de terugkeer van de Hunsrück-Rallye in het Duitse Rallykampioenschap en de samenwerking met de Deutsche Edelsteinstraße in dit speciale jubileumjaar.

Gegevens

Begin:
24 mei
Einde:
25 mei
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://sth-io.jimdo.com

Locatie

Idar-Oberstein
Idar-Oberstein, Duitsland + Google Maps
Spring naar toolbar