Lancia Ypsilon 4 HF

Lancia keert terug in de rallysport met de nieuwe Ypsilon HF

Lancia heeft de komst van de nieuwe Ypsilon HF aangekondigd, een 100% elektrische performanceversie van hun iconische model. Deze spannende toevoeging aan het Lancia-assortiment zal in mei 2025 op de markt worden geïntroduceerd. Dit markeert een nieuwe fase voor het merk, waarbij elk model in dit tijdperk beschikbaar zal zijn in een HF-specificatie, inclusief de rally-versie.

De terugkeer van Lancia in de rallysport

Lancia heeft ook zijn terugkeer naar de rallysport aangekondigd met de onthulling van de Ypsilon Rally 4 HF. Deze nieuwe rallyauto is voorzien van een vernieuwd ‘LANCIA CORSE HF’-logo, een moderne interpretatie van het historische logo. Dit nieuws heeft de harten van rallyfans sneller doen kloppen, aangezien Lancia bekend staat als een van de meest succesvolle merken in de geschiedenis van de rallysport.

Lancia Ypsilon 4 HF

Vier belangrijke aankondigingen

Tijdens de presentatie werden vier belangrijke aankondigingen gedaan:

  1. Samenwerking met Cassina: Lancia heeft een samenwerking aangekondigd met Cassina, een toonaangevende Italiaanse meubelfabrikant. Deze samenwerking benadrukt Lancia’s toewijding aan Italiaans vakmanschap en design.
  2. Uitgebreid productaanbod: Lancia breidt zijn productaanbod uit met elegante en verfijnde modellen, ondersteund door aantrekkelijke financiële aanbiedingen. Dit positioneert het merk stevig in het hart van de markt.
  3. Introductie van de Ypsilon HF: De nieuwe Ypsilon HF wordt gepresenteerd als de performanceversie van het model, met een geplande marktintroductie in mei 2025. Deze volledig elektrische auto belooft indrukwekkende prestaties en innovatie.
  4. Terugkeer naar de rallysport: Met de onthulling van de Ypsilon Rally 4 HF kondigt Lancia zijn glorieuze terugkeer in de rallysport aan. Dit model zal zeker herinneringen oproepen aan de gloriedagen van Lancia in de rallywereld en nieuwe fans aantrekken.

Een nieuw tijdperk voor Lancia

Luca Napolitano, CEO van Lancia, benadrukte de historische betekenis van deze aankondigingen: “Lancia heeft altijd een speciale plek in de harten van mensen gehad, mede door iconische modellen uit het verleden waarmee Lancia uitgroeide tot het succesvolste merk in de geschiedenis van de rallysport. En dat sportieve hart begint vandaag weer te kloppen! Diezelfde fans worden de nieuwe klanten van het toekomstige Lancia.”

Met deze aankondigingen zet Lancia een belangrijke stap in zijn evolutie, waarbij het merk zijn rijke erfgoed combineert met moderne technologie en design. Voor meer informatie over de aankomende modellen en de terugkeer naar de rallysport, bezoek de officiële Lancia website

Geef een reactie

Spring naar toolbar