Neuville pakt winst in Monaco

Michel

Thierry Neuville pakte zondagmiddag zijn eerst overwinning in Monaco na een zeer dominante rol te hebben gespeeld in de laatste etappe in de bergen boven Monaco.

Belg

De Belg, die een Hyundai i20 bestuurt, won alle vier de gladde asfalt proeven en steeg daarmee vanaf een derde plek naar een riante voorsprong van 12,6 seconden op de nummer twee. Dit maakte een waanzinnige openingsronde van het FIA World Rally Championship compleet.

Toyota

Toyota Yaris rijder Elfyn Evans en Sébastien Ogier waren machteloos en wisten de aanval van Neuville niet te pareren. Ogier, winnaar in Monte Carlo voor de afgelopen zes seizoenen, wist wel Evans voor te blijven door in de slotproef tweede te worden met 1,7sec verschil op de einduitslag.

Powerstage

Neuville zorgde voor de maximale vijf bonuspunten door het winnen van de live TV Wolf Power Stage met 0,016sec van Ogier, die vier punten pakte. Teemu Suninen werd derde in een Ford Fiesta om drie punten te verzamelen, Evans pakte twee punten op de vierde plaats en Esapekka Lappi pakte het laatste punt in een Fiesta.

Zweden

De teams zullen zich op gaan maken voor de tweede ronde, die zich af zal gaan spelen op de zwaar besneeuwde wegen in Zweden. We zijn benieuwd of de Fords het dan wel bij kunnen houden. Losse bladeren bleven in Monaco op de voorkant van de Fiesta’s hangen waardoor er koelproblemen ontstonden.

Nagenieten

Voor de liefhebbers is hier een mooie samenvatting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Belgische titelverdediger met nieuwe auto

Belgisch Kampioen Adrian Fernémont zijn titel verdedigen met een nieuwere R5 dan de Skoda Fabia R5 waarmee hij de voorbije jaren mee reed in het BRC. Geen VW Volgens hardnekkige geruchten zou het een Volkswagen Polo R5 worden waarmee de Belgische proeven bestreden zouden worden, maar uiteindelijk wordt het nu […]
Skoda EVO
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com