ELE rally 2024

Ontdek de spanning van de 59e ELE Rally 2024

De 59e editie van de ELE Rally komt eraan en belooft een spectaculair evenement te worden voor alle rallyliefhebbers. Dit iconische rally-evenement, dat plaatsvindt op 24 en 25 mei 2024, is een van de oudste en meest prestigieuze rally’s in Nederland. De ELE Rally brengt de top van de Nederlandse rallysport samen en biedt een weekend vol actie, snelheid en vaardigheid.

Wat Maakt de ELE Rally bijzonder?

Uitdagende klassementsproeven

De ELE Rally staat bekend om zijn uitdagende routes die zowel op verharde als onverharde wegen plaatsvinden. Dit jaar belooft de organisatie nieuwe trajecten toe te voegen, waardoor het parcours nog spannender en uitdagender wordt voor de deelnemers. De mix van dag- en nachtproeven zorgt voor een dynamisch evenement dat zowel rijders als toeschouwers op het puntje van hun stoel houdt.

Breed deelnemersveld

Met meer dan 100 equipes uit binnen- en buitenland, biedt de ELE Rally een gevarieerd deelnemersveld. Dit jaar zullen ook deelnemers van de Opel ELEctric Rally en de ELE WRC Demo aan de start verschijnen, wat zorgt voor een divers en spannend spektakel. De rally trekt niet alleen professionele rijders, maar ook enthousiaste amateurs die hun vaardigheden willen testen op dit uitdagende parcours.

Duurzaamheid in de rallysport

De ELE Rally heeft een sterke focus op duurzaamheid. De introductie van de Opel ELEctric Rally toont aan dat autosport en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Daarnaast plant de nationale autosportbond KNAF regelmatig bomen om de CO2-voetafdruk van de rally te compenseren, met tot nu toe al meer dan 21.100 geplante bomen. Dit initiatief onderstreept het belang van milieuvriendelijkheid in de moderne rallysport.

Evenementen en activiteiten

Naast de spannende rallywedstrijden zijn er tal van activiteiten en evenementen voor toeschouwers. Van foodtrucks en livemuziek tot speciale kinderevenementen en autoshowcases, er is voor iedereen wat te beleven. De ELE Rally is een gezinsvriendelijk evenement waar autosportliefhebbers van alle leeftijden kunnen genieten van de adrenaline en sfeer.

Route en tijdschema

De rally begint op vrijdag 24 mei met een start vanaf het Kerkplein in Son, gevolgd door klassementsproeven in Helmond en Lierop. De eerste dag eindigt met nachtproeven, wat zorgt voor een spectaculaire afsluiting. Op zaterdag 25 mei gaat de rally verder met proeven in Strijpse Kampen, Spoordonk en Wintelre, en de dag eindigt met de laatste proeven en de prijsuitreiking op het Kerkplein in Son.

Bereid je Voor op de ELE Rally 2024

Om optimaal te genieten van de ELE Rally, kun je nu al je kaarten, infomagazine en merchandise bestellen via de officiële website www.elerally.nl. Zorg dat je goed voorbereid bent en mis geen moment van dit spectaculaire evenement.

Mis hem niet!

De 59e ELE Rally 2024 belooft een onvergetelijk evenement te worden voor iedereen die van rallysport houdt. Met uitdagende routes, een breed deelnemersveld en een sterke focus op duurzaamheid, is dit een evenement dat je niet wilt missen. Bezoek www.elerally.nl voor meer informatie en om je tickets te bestellen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij de ELE Rally 2024!

Geef een reactie

Spring naar toolbar