Melissa voor de start van de OCR rally

Rallysport België: Spannende 16de ORC Rally in Oostrozebeke

De 16de editie van de ORC Rally in Oostrozebeke vond vandaag plaats onder wisselende weersomstandigheden. De spekgladde wegen in de voormiddag maakten plaats voor drogere stukken in de namiddag, waarna een stevige onweersbui de klassementsproeven opnieuw bemoeilijkte. Melissa Debackere, bijgestaan door navigator Koen De Waele, verscheen als enige in een R5-wagen en wist meteen de titel te veroveren.

Hoewel de spanning enigszins ontbrak, ontstond er al tijdens de eerste klassementsproeven een aanzienlijke kloof tussen Debackere en de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers. Deze kloof van anderhalve minuut bleek onoverbrugbaar, resulterend in een mooie tweede plaats voor Snijers.

Hoogtepunten van de 16de ORC Rally

Melissa Debackere Triomfeert

Melissa Debackere, genavigeerd door Koen De Waele, domineerde de rally en nam de titel mee naar huis. Ondanks de uitdagende omstandigheden hielden ze stand en lieten ze geen ruimte voor concurrentie.

Patrick Snijers – Tweede Plaats

Patrick Snijers wist met zijn Porsche 997 GT3 een solide tweede plaats te behalen. De ervaren rallyrijder moest echter erkennen dat de kloof met Debackere onoverbrugbaar was.

Pieter Jan Michiel Cracco – Derde Plaats

Pieter Jan Michiel Cracco startte met zijn kleurrijke Porsche 991 GT3. Na enige moeite op de gladde wegen in de ochtend wist hij tijdens de laatste klassementsproef een snelste tijd neer te zetten, wat hem een derde podiumplaats opleverde.

Andere Opvallende Prestaties

  • Xavier Beel behaalde met zijn Mitsubishi Lancer Evo X R een vierde plaats.
  • Chris Vandamme eindigde als vijfde met zijn bekende Alpine A110.
  • Stefaan Crombez bracht zijn Renault Clio R3 zonder schade op een zesde plaats.
  • Lander Depotter, na zijn overwinning bij de Juniors en Stalantis Cup in de Sezoensrally, eindigde als zevende in zijn Opel Corsa Rally4.
  • Cris Algoedt eindigde op de achtste plaats met zijn rode Danneels BMW 1M.
  • Stefaan Tjoens en Steve Brown completeerden de top tien met respectievelijk een Mitsubishi Lancer Evo X en een Subaru.

Historics: Spanning en Sensatie

Bij de Historics trok Bert Cornelis aan het langste eind met zijn Opel Monza, na mechanische pech bij Mathieu Vandoolaeghe in zijn Mercedes Benz 190d. De strijd was hier spannender, met Ludovic Vitse die met zijn Opel Astra slechts 8,3 seconden achter Cornelis eindigde.

Andere Historics Hoogtepunten

  • Stefaan Prinzie bracht zijn Opel Ascona 400 na lange tijd weer van stal en behaalde een derde plaats.
  • Paul Lietaer had minder geluk met zijn Ford Escort MK2, maar eindigde alsnog als vierde.
  • Mathieu Lietaer keerde succesvol terug uit zijn rallypensioen en eindigde net achter zijn oom op een vijfde plaats.

Vol actie

De 16de ORC Rally in Oostrozebeke was een boeiend evenement vol actie en verrassingen. Of je nu een fan bent van moderne rallywagens of historische klassiekers, de rallysport in België blijft een spectaculaire show bieden. Voor meer informatie over rallysport en bijbehorende producten, bezoek Wapwinkel en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste evenementen in de rallysport België, en zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent met de juiste uitrusting en accessoires van Wapwinkel.

4o

Geef een reactie

Spring naar toolbar