GTC rally 2022

Rallysport in Brabant, GTC Rally 2024

De GTC Rally 2024 staat voor de deur en belooft een onvergetelijk spektakel te worden voor alle rallysportliefhebbers. Dit jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt in de prachtige omgeving van Achtmaal, heeft een rijke geschiedenis en trekt elk jaar de beste rijders en teams uit binnen- en buitenland. De GTC Rally is een van de meest prestigieuze rally’s in Nederland en biedt een weekend vol actie, snelheid en spektakel. Dit jaar zijn er bovendien verrassende stukken toegevoegd aan bepaalde klassementsproeven, wat de uitdaging en het avontuur naar een hoger niveau tilt.

Wat is de GTC Rally?

De GTC Rally, voorheen bekend als de “Nacht van Achtmaal,” is een van de meest iconische rally-evenementen in Nederland. De rally vindt plaats in en rondom het pittoreske Achtmaal en staat bekend om zijn uitdagende en gevarieerde parcours. De GTC Rally maakt deel uit van het Nederlands Rally Kampioenschap en trekt zowel nationale als internationale deelnemers aan. De combinatie van verharde en onverharde wegen, technische bochten en snelle rechte stukken maakt deze rally een ware test voor de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de rijders.

Nieuwe en verrassende klassementsproeven

De GTC Rally 2024 belooft spannender te worden dan ooit tevoren met de toevoeging van verrassende nieuwe stukken aan bepaalde klassementsproeven. Deze wijzigingen zijn ontworpen om de rally uitdagender te maken en zowel rijders als toeschouwers een frisse en opwindende ervaring te bieden.

Wat kun je verwachten?

 1. Uitdagende nieuwe secties:
  • De organisatie heeft nieuwe trajecten toegevoegd aan de bekende klassementsproeven. Deze nieuwe secties zijn ontworpen om zelfs de meest ervaren rijders op de proef te stellen. Met scherpe bochten, variërende terreinen en onverwachte obstakels wordt elke proef een unieke uitdaging.
 2. Verbeterde veiligheidsmaatregelen:
  • Naast de nieuwe parcoursen heeft de organisatie extra veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat zowel deelnemers als toeschouwers veilig kunnen genieten van de rally. Deze maatregelen omvatten verbeterde afzettingen, meer marshals langs de route en striktere veiligheidscontroles.
 3. Betere toegankelijkheid voor toeschouwers:
  • De nieuwe stukken zijn strategisch gekozen om toeschouwers een beter zicht op de actie te bieden. Met speciaal ingerichte kijkzones en VIP-arrangementen kun je de spanning van dichtbij meemaken.

Hoogtepunten van de GTC Rally 2024

Deelnemersveld

De GTC Rally trekt een breed scala aan deelnemers, van professionele teams tot gepassioneerde amateurs. Dit jaar verwachten we een nog groter deelnemersveld, waaronder enkele van de beste rijders uit Europa. Met teams die strijden in verschillende categorieën, belooft de competitie intens en opwindend te worden.

Speciale evenementen en activiteiten

Naast de rallywedstrijden zijn er tal van activiteiten en evenementen gepland om het weekend compleet te maken. Van autoshowcases en demonstraties tot livemuziek en foodtrucks, er is voor iedereen iets te beleven. De GTC Rally is een gezinsvriendelijk evenement waar zowel jong als oud kunnen genieten van de sfeer en de opwinding van de rallysport.

Route en tijdschema

De GTC Rally 2024 begint op vrijdagavond met een spectaculaire nachtproef, gevolgd door een volle dag met spannende klassementsproeven op zaterdag. De routes beslaan zowel verharde als onverharde wegen en bieden een mix van snelle rechte stukken en technische bochten. Het volledige tijdschema en de routekaarten zijn beschikbaar op de officiële website van de GTC Rally.

Voor toeschouwers

 1. Tickets:
  • Koop je tickets online via de officiële website van de GTC Rally. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, van dagpassen tot VIP-arrangementen.
 2. Kijklocaties:
  • Plan je bezoek door de beste kijklocaties langs het parcours te kiezen. Zorg ervoor dat je op tijd arriveert om de beste plekken te bemachtigen.
 3. Geniet:
  • Geniet van de adembenemende rallyactie, de gezellige sfeer en de diverse activiteiten die het evenement te bieden heeft.

Spanning en snelheid

De GTC Rally 2024 belooft een spektakel te worden dat je niet wilt missen. Met uitdagende nieuwe stukken aan de klassementsproeven, een breed deelnemersveld en tal van activiteiten, is dit evenement een hoogtepunt voor elke rallysportliefhebber. Of je nu deelneemt aan de rally of als toeschouwer komt genieten, de GTC Rally biedt een onvergetelijke ervaring in de wereld van de rallysport.

Voor meer informatie en om je tickets te kopen, bezoek de officiële website van de GTC Rally. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij dit spannende evenement in Achtmaal. Beleef de spanning, de snelheid en het avontuur van de rallysport tijdens de GTC Rally 2024!

Geef een reactie

Spring naar toolbar