TBR shortrally

Spanning en sensatie tijdens de Short Rally TBR bij Roeselare: het hoogtepunt van het VAS Regionale Rallykampioenschap

De Short Rally TBR, gelegen nabij Roeselare, is de volgende grote gebeurtenis in het VAS Regionale Rallykampioenschap. Deze wedstrijd, strategisch geplaatst na de iconische Ieper Rally, biedt lokale helden en teams met regionale ambities de perfecte kans om te schitteren. Met een vaste plaats begin juli, heeft de TBR zijn plaats op de kalender gevonden, wat heeft geleid tot een evolutie van een rallysprint naar een volwaardige Short Rally, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt.

Voor veel teams en rijders is de TBR een belangrijk evaluatiemoment na het voorjaarsseizoen. Of het nu gaat om regionale campagnes, nationale rijders die hun seizoen verder plannen, of teams die zich voorbereiden op specifieke wedstrijden zoals de Omloop, de deelname aan de TBR is onmisbaar.

De erelijst van de TBR is indrukwekkend met winnaars zoals Paul Lietaer, Andy Lefevere, Sebastien Bedoret, Niels Reynvoet, Steve Bécaert en Pieter-Jan Maeyaert. Deze wedstrijd is niet alleen een kans om cruciale VAS-punten te scoren, maar ook om lokale en regionale sponsors in de schijnwerpers te zetten of om persoonlijke glorie na te streven.

Verwachte deelnemers en hoogtepunten

Voor deze editie zijn de verwachtingen hooggespannen. Andy Lefevere keert terug, maar zal waarschijnlijk niet voor de overwinning strijden in de Mercedes 190 van James Gruwez. De strijd om de topplaatsen zal waarschijnlijk gaan tussen Jelle Segers in de Ford Fiesta R5, Jimmy D’Hondt in de Citroën C3 Rally2 en de Nederlander Michiel Eckhaus in zijn Ford Fiesta R5. Steve Bécaert zal ook een prominente rol spelen met zijn Lancer Evo X, en krijgt tegenstand van Thierry Dekoninck en Kurt Boone, beiden in Mitsubishi Lancer-modellen.

Historische toppers zullen ook een grote rol spelen, met namen als Danny Kerkhof (BMW E30 M3), Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) en PJ Maeyaert (BMW E30 M3).

Het parcours, met het vertrouwde Oekene als zenuwcentrum, biedt een mix van razendsnelle stukken en uitdagende chicanes, op een lappendeken van asfaltsoorten, omzoomd door diepe grachten en de kenmerkende elektriciteitspalen. De weersomstandigheden blijven een vraagteken, maar hun invloed is zeker.

Terugblik op vorig jaar

Paul Lietaer zorgde voor een historische prestatie tijdens de vorige editie van de Short Rally TBR. Na op zaterdag tweede te zijn geworden in de GTC Rally in Nederland, verscheen hij op zondag aan de start van de TBR. Toen leider Bécaert wegviel tijdens de derde ronde, zette Lietaer druk op Jelle Segers en wist uiteindelijk met een halve seconde voorsprong te winnen. Dit was Lietaers 13e overwinning in de TBR, en het unieke aan deze zege was dat een historische wagen het algemeen klassement wist te winnen van moderne wagens.

Evenement details

  • Datum: Zondag 7 juli 2024
  • Organisatie: Team Bassin Roeselare vzw, Meensesteenweg 264, 8800 Roeselare
  • Evenement: 5e wedstrijd van het regionale kampioenschap VAS Rally en Historic Rally 2024 van de Vlaamse Autosportfederatie, inclusief diverse provinciale kampioenschappen
  • Locatie: Podium bij Kerkplein Oekene (Roeselare)
  • Schema: De wedstrijd bestaat uit vier rondes met twee klassementsproeven. De eerste wagen start om 8:28 uur.

Voor meer informatie en updates, bezoek rallytbr.com.

Geef een reactie

Spring naar toolbar