Speciale Wim Luijbregts Trofee geïntroduceerd voor de ELE Rally

23 mei 2024 – De Stichting ELE Rally is vereerd om een speciale trofee in het leven te roepen ter ere van voormalig tweevoudig ELE-winnaar Wim Luijbregts. Deze bijzondere prijs, de Wim Luijbregts Trofee, is een initiatief van Max Dijkmans, een trouwe fan van het eerste uur en betrokken lid van de ELE-organisatie. Max heeft Wim al sinds zijn jeugd gevolgd, wat heeft geleid tot een hechte vriendschap. Vanuit deze band ontstond het idee om de trofee te introduceren, speciaal voor de klassementsproeven die Wim dierbaar zijn: KP Wintelre en Sint-Oedenrode, beter bekend als “zijn” pruufke.

Eerbetoon aan een rally-legende

Wim Luijbregts is uitgenodigd als eregast om de rally bij te wonen en de trofee in ontvangst te nemen. Voor deze gelegenheid is er een speciaal programma samengesteld, dat de betekenis van zijn bijdragen aan de rallysport onderstreept. Deze eerbetonen komen voort uit het diepe respect en de waardering die de rallygemeenschap voor Wim koestert.

Een leven gevierd in de rallysport

Het nieuws over Wim’s gezondheid heeft vorig jaar de rallygemeenschap diep geraakt. Diverse initiatieven zijn sindsdien opgezet om hem te eren. Zo werd de Twente Historic Rally hernoemd tot de “Wim Luijbregts Historic Rally”, waarbij Wim zelf de prijzen uitreikte. De vaderlandse media publiceerden talloze tributes, waarmee ze de nalatenschap van deze rally-legende benadrukten en hem een hart onder de riem staken.

Max Dijkmans over de vriendschap en het initiatief

Max Dijkmans, initiatiefnemer van de trofee, zegt: “Van jongs af aan ben ik een enorme fan van Wim. De vriendschap die daaruit ontstaan is, koesteren we. Met mijn ELE-organisatie pet op leek het mij niet meer dan logisch dat we dit jaar ook iets voor Wim organiseren in zijn ELE Rally. Na overleg hebben we besloten dat de snelste deelnemer bij de Historics op klassementsproeven Wintelre en Sint-Oedenrode de winnaar moet worden van de Wim Luijbregts Trofee. Beide proeven worden tweemaal verreden en zijn wat ons betreft de krakers in de ELE Rally. Dat we de gewijzigde uitvoering van KP Wintelre rijden zonder het onverhard, is jammer, maar er blijven nog genoeg listige passages over die de doorslag kunnen geven!”

Competitie voor de trofee

De Wim Luijbregts Trofee wordt toegekend aan de snelste deelnemer in de Historics Rally die de klassementsproeven Wintelre en Sint-Oedenrode succesvol voltooit. Beide proeven worden tweemaal gereden, en de tijden van de deelnemers worden opgeteld om één winnaar te bepalen. Deze spannende competitie zal zeker de aandacht trekken van rallyliefhebbers en deelnemers die strijden om deze prestigieuze trofee.

Uitreiking van de trofee

De uitreiking van de Wim Luijbregts Trofee vindt plaats op zaterdagavond bij de finish van de rally op het Kerkplein in Son. De eerste auto wordt hier om 23:10 uur verwacht. Dit moment zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van de ELE Rally, waar de rallygemeenschap samenkomt om een van hun helden te eren.

Slotgedachten

De introductie van de Wim Luijbregts Trofee tijdens de ELE Rally is een passend eerbetoon aan een van de grote namen in de Nederlandse rallysport. Het initiatief van Max Dijkmans en de inzet van de ELE-organisatie tonen de diepe waardering en respect voor Wim Luijbregts en zijn indrukwekkende carrière. Rallyfans en deelnemers kunnen zich verheugen op een spannende competitie en een waardige viering van een legendarische rallycoureur.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en volg de spannende strijd om de Wim Luijbregts Trofee tijdens de ELE Rally. De gewijzigde klassementsproef Wintelre en het “pruufke” Sint-Oedenrode beloven een spectaculair en emotioneel evenement te worden.

Bron: ELE Rally

Luijbregts trofee

Geef een reactie

Spring naar toolbar