Strijd Visual Art rally duurt voort

Michel

Van opgeven wil hij niet weten, organisator Wilbert van den Burg, organisator van de Visual Art Rally.

Om tafel

Eind januari zit Wilbert nogmaans om tafel met de burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk om de boel te evalueren. Eerder besloot Renkema samen met de burgervaders van Barneveld en Putten om geen nieuwe vergunning voor de rally af te geven. Renkema gooide het op veiligheid.

Opmerkelijk

Een opmerkelijke uitspraak want bij een eerdere evaluatie was de indruk gewekt dat er op wat zeer kleine incidentjes na een vlekkeloze wedstrijd was georganiseerd. Nu geeft Renkema aan dat er vorig jaar veiligheidsrisico’s zijn genomen en dat hij dat niet opnieuw wil doen.

Veiligheid

Nederlandse rally’s kennen extreme veiligheidsmaatregelen waarbij niet alleen de deelnemers een veilig parcours wordt geboden, maar ook de toeschouwers. Officials worden daar voor opgeleid en als klassementsproeven niet voldoen dan volgen er aanpassingen of in het ergste geval wordt er niet gestart als de boel niet veilig wordt geacht.

Verkeersovertredingen

Geconstateerd werd dat toeschouwers voor de nodige verkeersovertredingen verantwoordelijk waren tijdens het rijden van de ene naar de andere proef.

Deelnemers

Voor deelnemers is het vrijwel uitgesloten om verkeersovertredingen te maken. Vanuit de rekenkamer worden de deelnemers met GPS gevolgd waardoor bijvoorbeeld te hard rijden meteen opvalt. De organisatie treedt van zelf hard op als de deelnemers zich niet aan de regels houden. Maar dat kan natuurlijk niet als het gaat om toeschouwers.
Naast het veiligheidsaspect speelt overigens ook de bescherming van het milieu een rol als het gaat om het besluit geen vergunning meer te verlenen voor een rally op het grondgebied van de drie gemeenten.

Toch afweging

Helemaal donker is het nog niet geworden voor de Visual Art Rally, want tijdens de bespreking van het evenementenbeleid werd duidelijk dat De Lokale Partij en ChristenUnie/SGP willen dat burgemeester Renkema nog eens een afweging maakt als het gaat om het afgeven van een vergunning.

In gesprek

Burgemeester Renkema wil zeker serieus in gesprek gaan met de organisatoren, maar neemt wel het standpunt in dat hij nu van mening is dat de veiligheid onvoldoende kan worden gegarandeerd om het evenement doorgang te laten vinden. De organisatie moet wat hem betreft wel met heel overtuigende argumenten komen om hem van standpunt te doen veranderen.

Organisatie aan zet

Het is nu aan Van den Burg om Renkema aan tafel te overtuigen dat de veiligheid de allerhoogste prioriteit tijd heeft bij een organisator van een rally. Wellicht kan de KNAF hem daarin ondersteunen zodat er op zaterdag 4 april een mooie wedstrijd op het programma staat voor de rallyrijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Bottas weer in een rallyauto

Arctic Lapland Rally begon gistermiddag op vrijdag 17 januari om 12 uur na de Lord’s Square-ceremonie, waarbij de deelnemers op weg gingen naar de vijfklassementsproeven van vrijdag. Wereldsterren Op de startlijst staan ​​wereldsterren Valtteri Bottas en Kalle Rovanperä, die beide met een WRC zijn gestart. De koningsklasse van de rally, meestal R5-auto’s, […]
Artctic Finland
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com