Visual Art rally op de tocht [update]

Michel

Er is niet meteen een streep door deze nieuwe rally voor 2020, maar in de huidige opzet zal de wedstrijd zeker geen doorgang gaan vinden.

Geen toestemming

De Visual Art Rally krijgt namelijk geen toestemming meer klassementsproeven te houden in de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Putten. Hiertoe is in onderling overleg besloten door de burgemeesters van de betreffende gemeenten. Zij vinden de veiligheidsrisico’s te groot. En dat terwijl andere burgemeesters van gemeenten die bij rally’s betrokken zijn juist vol lof spreken over de veiligheid.

Gepland voor 4 april

De rally stond op de agenda van 2020 op zaterdag 4 april. De intentie was dat er proeven worden verreden in de gemeenten Barneveld, Putten en Nijkerk. Het bedrijventerrein in Nijkerk, waarvan vorig jaar voor het eerst gebruik werd gemaakt, was al eerder geschrapt door de organisatie.

Organisatie verrast

Organisator Wilbert van den Burg toonde zich verrast. ,,We kregen kritiek dat er in woonwijken was geparkeerd en sporen in de berm stonden, maar niets over veiligheid. Er heeft zich ook niets voorgedaan vorig jaar. Ja, er zou een ongeluk zijn gebeurd, maar dat hoort nu juist bij de rallysport. Liever niet natuurlijk, maar bij het voetbal raakt ook wel eens iemand geblesseerd.” Hij vervolgt: ,,Het voelt als onrecht. De gemeente zegt bijvoorbeeld liever afzettingen op vijftien meter te zien, dan op tien meter afstand. Maar juist over dat soort zaken willen we al maanden in gesprek met ze.”

Toch aanvraag vergunning

De organisatie gaat de vergunningaanvraag gewoon indienen en hoopt daarna alsnog het gesprek aan te kunnen gaan, zegt Van den Burg. ,,Bijvoorbeeld op bedrijventerrein Watergoor in Nijkerk is het evenement vorig jaar echt omarmd door de ondernemers. Mede daarom willen we ons hard blijven maken voor een nieuwe editie.”
Alle rallyliefhebbers en deelnemers zullen keihard meeduimen en hopen op een goede afloop.

Update

De organisatie laat ons weten dat er überhaupt geen intenties waren om in de gemeente Barneveld proeven te organiseren. Wel melden ze binnenkort met proeven te komen in een geheel nieuw gebied.
Wellicht overbodig, maar toch voor de zekerheid: de Visual Art Rally 2020 zal gewoon plaats gaan vinden op zaterdag 4 april 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Keert Subaru terug in het WRC?

Als er één fabrikant ontbreekt in het WRC, dan is het wel Subaru. Projecten zitten in de dozen bij de Japanse fabrikant … ze hoeven ze er alleen maar uit te halen. Een mythe De blauwe wagen met de gouden wielen, Subaru Impreza 555, is een mythe in de rally, die […]
Subaru in het WRC 2022?
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com